RAI Vereniging afdeling Autovak laat naar aanleiding van een bezoek aan de halfjaarlijkse ledenbijeenkomst van FIGIEFA in Warschau op 28 en 29 september weten, dat betere voertuigidentificatie met data van de autofabrikanten de kosten in het merkonafhankelijk kanaal moet terugbrengen.

FIGIEFA voert ook al een tijdje een lobby bij de Europese Commissie om naast eCall, ook vanaf 2015 de systemen bCall en sCall ingevoerd te krijgen. Deze ‘slimme’ diensten zijn bedoeld om voertuigen met problemen, bijvoorbeeld na een ongeluk of defect, snel in de werkplaats te krijgen van de merkdealer en universeel.
Tijdens de bijeenkomst is ook de toegang tot technische informatie van zware bedrijfswagens (Euro5-norm) aan de orde gekomen. Een certificeringsysteem hiervoor vormt de basis en dient door alle branchepartijen goedgekeurd te worden.

FIGIEFA is een internationale koepelorganisatie voor de onafhankelijke distributeurs van automotive vervangingsdelen. Zij streeft naar instandhouding van de vrije markt voor vervangingsdelen, service en reparatie en de monitoring van relevante wetgeving.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties