Bij de laatste serie botsproeven van Euro NCAP scoort de Maserati Ghibli vijf sterren. Het is voor het eerst dat Euro NCAP een Maserati aan de botsproeven onderwerpt. Met het nieuwe model wil Maserati de concurrentie aangaan met onder meer BMW 5-serie, Mercedes E en Audi A6.

Bij de bescherming van inzittenden en voetgangers scoort de Maserati Ghibli het beste van alle voertuigen in deze testeditie. Voor wat betreft actieve veiligheidssystemen gaat het gelijk op met andere geteste voertuigen. Op het gebied van kindveiligheid blijft Maserati iets achter.

Van de elf geteste voertuigen stelden de BMW i3, de Ford Ecosport, de Mercedes-Benz Citan Kombi, de Nissan Note en de Volkswagen T5 enigszins teleur. Deze voertuigen haalden slechts vier sterren. De Nissan Note behaalde net geen vijf sterren door een tegenvallende score bij de bescherming van voetgangers. De BMW en de Ford wisten op voetgangersbescherming en actieve veiligheidssystemen niet voldoende punten te halen voor vijf sterren. Mercedes en Volkswagen lieten het op meerdere onderdelen liggen om vijf sterren te halen.

Toppers

Uit botsproeven blijkt dat veel auto’s het maximaal aantal van vijf sterren bereiken. Zo ook de nieuwe Peugeot 308, met individuele scores van 5 sterren voor de bescherming van volwassenen, bescherming van kinderen , bescherming van voetgangers en veiligheidsondersteuning. Daarnaast kreeg ook de Mitsubishi Outlander PHEV de maximale toekenning, net als de Mazda 3.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties