Athlon Car Lease uit Almere en Beelen Groep uit Lisserbroek hebben in Rotterdam een gezamenlijk service- en occasion centre geopend. Binnenkort zal ook in Zwolle een Athlon Car Centre (nummer acht) worden geopend.

Het gisteren geopende Athlon Car Lease Service- en Occasioncentre lijkt meer op een ‘mobiliteitsfabriek’. Niet alleen is er een drie verdiepingen tellende showroom, maar tevens een werkplaats met zestien werkplekken. In samenwerking met Care Autoschade huisvest de werkplaats een STP-werkplek, inclusief spuitcabine. Verder wordt er nauw samengewerkt met Carglass. De werkplaats is qua inrichting en organisatie afgestemd op 20.000-25.000 doorgangen per jaar, inclusief beide bandenwisselperiodes.

De werkplaats – toegankelijk via 15 overheaddeuren – telt 16 werkplekken waar in de beide hoogseizoenen 14 monteurs actief zijn. Die hebben de beschikking over 12 hefbruggen, negen 2-kolommers, waarvan één voor zwaardere voertuigen zoals bestelauto’s en er zijn twee 4-kolommers. Op de Care STP-werkplek wordt met een zogenaamde Jollift gewerkt.

Equipment

Centraal in de werkplaats is een bandenstraat, waar banden de- en montageapparatuur staat opgesteld inclusief balanceerapparatuur. Een platenremmentestbank, emissiemeetapparatuur en een diagnosesysteem, completeren het equipmentplaatje. Alle werkplekken met een hefbrug zijn voorzien van een eigen olie- en vloeistoffeninstallatie. Naast de werkplaats is een wasstraat van Washtec geïnstalleerd. Buiten staan oplaadpalen voor de elektrische auto’s die langzamerhand het wagenpark van Athlon Car Lease gaan kleuren.

Naast het nieuwe Athlon onderkomen dat samen met de Beelen groep is opgezet, telt het Athlon Service Centre-netwerk nu nog zeven maar als Zwolle opent (ism Wensink), binnenkort acht vestigingen. Het gaat om Almere (Beelen), Apeldoorn (Wensink), Arnhem (ism Bochane), Eindhoven (ism Driessen), Lisserbroek (Beelen), Rotterdam (Beelen) en Utrecht (Bochane). Bij de drie Beelen Athlon Centres komen er op jaarbasis gezamenlijk ruim 40.000 jonge zakelijk gereden auto’s in de werkplaats.

In het februarinummer van Aftersales Magazine dat volgende week verschijnt, een uitgebreide reportage over het Mega Athlon Car Lease Service Centre.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties