Bosch heeft recent twee productiemijlpalen gevierd. De divisie Gasoline Systems produceerde 25 miljoen Hdev 5-serie brandstofinjectoren en vijf miljoen hogedrukpompen in de HDP-lijn. Beide producten worden sinds 2006 op grote schaal geproduceerd.

De HDP-lijn werd voor het eerst gebruikt in de Ecotec motor van GM, de Hdev 5-series werden oorspronkelijk gebruikt in de Prince motor van PSA/BMW. Bosch produceert momenteel hogedrukpompen en brandstofinjectoren in zijn fabrieken in Nuremberg en Bamberg (Duitsland), in Bursa (Turkije) en in Wuxi (China). Beide onderdelen maken deel uit van het Bosch Motronic systeem.

Door de combinatie met turbotechniek zorgt directe benzine-injectie ervoor dat motoren kleiner kunnen worden gemaakt. Terwijl kleinere motoren minder cilinderinhoud hebben, blijven de koppeling en de prestatie toch op peil. Dergelijke motoren verbruiken minder brandstof en stoten minder CO2 uit.

“Bosch verwacht dat het aandeel van directe benzine-injectie verdriedubbelt tegen 2015, tot 18 procent van de wereldwijde autoproductie”, aldus Rolf Bulander, voorzitter van de Bosch-divisie.

Bosch heeft onlangs bekend gemaakt speciaal voor de aftermarket met bougies te komen voor motoren met directe benzine-injectie. De bijbehorende technische informatie is eveneens beschikbaar voor de vervangingsmarkt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties