De bestelwagenband Hakka C Cargo van Nokian is met een 8,7 de testwinnaar geworden in de zomerbandentest van het Duitse blad Promobil. Nokian wordt gevolgd door Nexen Cp 321 en Continental.

Promobil testte acht bestelwagenbanden voor de zomer van verschillende merken op de punten grip, controle, rolweerstand, remafstand en aquaplaning. De Nokian Hakka C Cargo scoorde op alle punten ‘gut’.

“De Nokian Hakka C Cargo levert uitstekende prestaties op zowel droog als nat wegdek. De perfecte aquaplaningseigenschappen en controle op het wegdek maken dit een zeer veilige band. Daarnaast was de rolweerstand zeer laag”, aldus Promobil in haar conclusie. De prestaties van deze band zijn even goed bevonden bij zowel voor- als achterwielaandrijving van de bestelwagens. De stevige constructie van deze band voorkomt slijtage en heeft verlengt de levensduur van de band.

De Klok Banden is exclusief importeur van het merk Nokian Tyres voor de Benelux. Eerder al behaalde de Nokian ZG2 de winst in de zomerbandentest voor personenautobanden van Auto Bild. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties