Nederlanders hebben het afgelopen kwartaal massaal meer gezocht naar tweedehandsauto’s, zo blijkt uit cijfers van Autoscout24. Terwijl de vraag met 48 procent toenam, steeg het aanbod met 20 procent. De grotere vraag naar tweedehandsauto’s zorgde ook voor een prijsstijging van 8 procent.

“In totaal stonden er 511.388 occasions te koop en zijn er ruim 91 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2016”, aldus Jurgen Vugts, algemeen directeur Autoscout24 Nederland.

De Marktmonitor over het tweede kwartaal laat per segment grote verschillen zien tussen het aanbod en de vraag. De kleine auto, zoals een Volkswagen Polo (1), Opel Corsa (2), Seat Ibiza (3), Renault Clio (4) of Ford Fiesta (5), zijn van alle segmenten het minst in prijs gestegen, namelijk maar met één procent. Een kleine occasion wordt gemiddeld voor 8.909 euro aangeboden op Autoscout24. Het aanbod is met 16 procent gestegen, terwijl de vraag meer dan verdubbeld is ( 128%). “Deze trend zagen we vorig jaar ook; de kleine auto blijft erg in trek en dat zal ook nog wel even zo blijven”, aldus Vugts.

In de segmenten erboven (D- en E-segment) wordt gemiddeld respectievelijk zestien en 21 mille neergeteld voor een occasion. De BMW 3- en 5-serie zijn het meest geliefd, gevolgd door Audi A4 en A6. “Ook de Volvo V40 en V70 zijn veelgezochte occasions in dit segment, maar de Mercedes-Benz C- & E-klasse doen het ook goed, aangezien zowel de vraag (85%) als het aanbod (16%) zijn gestegen in deze segmenten”, licht Vugts toe.

Bekijk hier de Marktmonitor met alle cijfers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties