Onderdelendistributeur LKQ heeft zijn wereldwijde omzet in het eerste kwartaal van 2022 met 5,6 procent zien stijgen tot een totaal van 3,3 miljard dollar (3,1 miljard euro).

De organische omzet van onderdelen en services steeg met 6,9 procent, terwijl de netto-impact van acquisities en desinvesteringen de omzet verhoogde met 1,7 procent. De valutakoersen verlaagden de omzet weer met 2,7 procent wat tot een totale omzetstijging van onderdelen en diensten leidde van 5,9 procent. 

De overige opbrengsten stegen met 2,0 procent dankzij een hogere verkoop van schroot (inclusief aluminium) en kernen en hogere staalschrootprijzen, die gedeeltelijk werden tenietgedaan door lagere prijzen van edele metalen. De nettowinst uit voortgezette activiteiten voor het kwartaal bedroeg 269 miljoen dollar (256 miljoen euro), vrijwel gelijk aan de 266 miljoen dollar in dezelfde periode in 2021.

Tevreden, trots en blij

Ceo Dominick Zarcone toonde zich buitengewoon tevreden met de resultaten: “Ze bouwen voort op het momentum van vorig jaar en zijn een bevestiging zijn van de veerkracht van ons bedrijfsmodel. Ik ben trots op de toewijding van ons team aan operationele uitmuntendheid en het vermogen om onze strategische prioriteiten uit te voeren. Ik ben ook blij met de reactie van ons team op de uitdagende macro-economische omgeving door snel actie te ondernemen om de tegenwind van de toeleveringsketen en de inflatie te verminderen. Op basis van onze sterke start van het jaar en vertrouwen in onze concurrentiepositie, verhogen we onze omzet voor het hele jaar en de vooruitzichten voor de winst per aandeel.”

De vooruitzichten voor de verwachte omzetgroei voor onderdelen en services is zodoende naar boven bijgesteld van 3,0 tot 5,0 procent tot 4,5 tot 6,5 procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties