Het online verlengen van het rijbewijs kan nu al bij 250 van alle 342 Nederlandse gemeenten. De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten deze mogelijkheid eind 2024 voor alle gemeenten te verplichten, maar 250 gemeenten zijn nu al aangesloten. Daarnaast blijft het mogelijk het rijbewijs aan de balie te verlengen.

Karin van Hunnik, wethouder in Hilversum, reageert op de nieuwe dienst die haar gemeente aanbiedt: “Veiligheid staat voor ons voorop. Die is voor de gemeente Hilversum heel belangrijk. De identiteit en persoonsgegevens van onze inwoners zijn in het aanvraagproces geborgd.”

Tijd

Bij de aangesloten gemeenten maakt gemiddeld 30 procent van de burgers gebruik van de dienst. Op rdw.nl is te zien bij welke deelnemende gemeenten inwoners online hun rijbewijs kunnen laten verlengen. RDW-projectleider Wim Leutscher ziet een groot voordeel voor gemeenten en burgers: “Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis te komen. Alleen om hun rijbewijs af te halen. Dit scheelt zowel gemeenten als hun inwoners veel tijd.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties