Het moederbedrijf van Saab heeft een definitieve overeenkomst gesloten met Pang Da Automobile Trade en Zhejiang Youngman Lotus Automobile. De autofabrikanten nemen gezamenlijk deel in het Swedish Automobile-bedrijf voor het totaalbedrag van 245 miljoen euro. Tevens vormen zij samen in China een strategische alliantie voor de Saab-merken en dochters. De goedkeuring van de autoriteiten wordt binnen een paar maanden verwacht.

Saab heeft ook een voorwaardelijke overeenkomst getekend met Youngman om samen YM-Saab 9-1-6-7 AB op te starten, een nieuw bedrijf voor de ontwikkeling van drie nieuwe generaties Saab-modellen. Het betreft een kleine stadsauto (Saab 9-1), een grote cross-over boven de Saab 9-4X (Saab 9 -6X) en een grote sedan boven de Saab 9-5 (Saab 9-7). Ook deze samenwerking is voorgelegd aan de autoriteiten en wacht op goedkeuring.

Victor Muller, ceo Saab Automobile: “De ondertekening van een bindende overeenkomst onderstreept het vertrouwen van alle partijen in een succesvolle tripartiete samenwerking en in de oprichting van YM-Saab 9 -1-6-7. Deze joint venture biedt Saab Automobile de mogelijkheid om modellen te ontwikkelen die niet werden gefinancierd in onze oorspronkelijke ondernemingsplan. We zijn nu bijvoorbeeld in staat om een kleine Saab te maken, die al langer op ons verlanglijstje staat.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties