Paul van Vuuren is voorgedragen om te worden benoemd tot algemeen directeur van VDL Nedcar in Born. Nadat de ondernemingsraad van VDL Nedcar een positief advies heeft uitgebracht, gaat hij nog deze maand Carel Bouckaert opvolgen.

Paul van Vuuren‘Op eigen verzoek en in goed onderling overleg’, benadrukt het bedrijf, gaat Bouckaert (59) zich binnen het directieteam van VDL Nedcar toeleggen op de optimalisatie van de productieprocessen. Onder leiding van Bouckaert is het aantal medewerkers bij VDL Nedcar afgelopen jaar gegroeid met ruim tweeduizend, naar ongeveer 6.500 medewerkers. De 59-jarige Van Vuuren (foto) is lange tijd in directiefuncties werkzaam geweest in de financiële sector. Daarbij heeft het accent gelegen op de zakelijke dienstverlening. Vanuit die hoedanigheid heeft hij ervaring opgedaan met uiteenlopende types van ondernemingen en een uitgebreid netwerk opgebouwd. De afgelopen tien jaar is hij vanuit de regionale organisatie van ING Bank de vaste contactpersoon geweest van VDL Groep.

Groei

VDL Nedcar zegt dat het na de productiestart van de Mini Countryman en de BMW X1 en de groei van het aantal medewerkers in ‘de volgende fase van zijn ontwikkeling’ komt. Daarin zal meer werk worden gemaakt van de doorontwikkeling van de organisatie, de uitbouw van het productievolume en de acquisitie van nieuwe projecten. Die herpositionering gaat gepaard met aanpassingen in de samenstelling en taakverdeling binnen het directieteam. “De kracht van Paul ligt op het vlak van organisatie en strategie. Hij is in staat een goede balans te vinden tussen de belangen van diverse stakeholders”, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Paul is de bruggenbouwer en motivator die we nodig hebben om VDL Nedcar, samen met de collega’s in Born, naar de volgende fase te brengen.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties