In naam van grenspomphouders hebben belangenverenigingen Bovag en Beta het plan opgevat om juridische stappen te nemen tegen de Nederlandse Staat. De pomphouders willen geld zien voor de inkomstenderving vanwege de accijnsheffing op brandstof.

Er worden twee juridische procedures opgestart. In de ene procedure gaan beide verenigingen namens hun leden schadevergoedingen vorderen en daarnaast wordt een claimstichting opgericht die op basis van een kort geding de onrechtmatigheid van de accijnsverhoging bij de rechter voorleggen.

Vast staat dat er bij grenspomphouders fors minder brandstof wordt getankt sinds de invoering van de accijnsverhogingen. Grensbewoners tanken massaal in Duitsland en België, evenals internationale transporteurs uit het hele land. Literafzet van grenspompen loopt volgens de belangenverenigingen terug met tussen de 30 en 70 procent.

De procedures zullen op korte termijn worden opgestart. De procedure van de claimstichting, op basis van een kort geding, zal nog dit jaar tot een (eerste) uitspraak komen. De andere procedure heeft waarschijnlijk een doorlooptijd van jaren.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties