Porsche heeft zichzelf eens goed in het zonnetje gezet. Op de Porscheplatz in Stuttgart Zuffenhausen is een sculptuur onthuld. Drie pilaren dragen elk een Porsche 911 en vormen zo een ode aan de populaire sportwagen.

Zuffenhausen is de plaats waar in 1963 de eerste Porsche 911 van de band rolde. Met zijn lange en rijke historie vormt hij de essentie van het merk Porsche. De Britse kunstenaar Gerry Judah heeft zich daardoor laten inspireren voor een unieke sculptuur: ‘Inspiration 911’. Het kunstwerk bestaat uit drie hoge pilaren (hoogte tot 24 meter) met elk een 911 bovenop. Op deze manier zijn drie generaties van de sportwagen vertegenwoordigd, inclusief het meest recente model.

Matthias Müller, ceo van Porsche AG benadrukte bij de onthulling dat “deze sculptuur meer dan een kunstwerk is. Het is ook een symbool voor de nauwe band tussen Porsche en Stuttgart.” In de afgelopen jaren heeft Porsche meer dan één miljard euro geïnvesteerd in de regio Stuttgart. Daarnaast investeert Porsche in de periode tot en met 2020 nog eens 1,1 miljard in het kader van het handhaven van fabriekslocaties, met name in Zuffenhausen.

[responsive-video identifier=”2YByWjgd_7k”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties