Autofabrikant Porsche heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel als beste automerk ter wereld naar zich toegetrokken. Dit blijkt uit het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau JD Power.

Dankzij het beperkt aantal klachten is de Porsche Panamera tevens het best beoordeelde model. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de ervaringen van 86.000 automobilisten die gezamenlijk 239 modellen van 32 verschillende autofabrikanten beoordeelden.

Hattrick

Voor het eerst slaagde Porsche erin met elk model een toppositie in zijn klasse te veroveren. De Porsche 911 scoort zelfs een hattrick: voor het derde jaar op rij behaalde de iconische sportauto de eerste positie in de ‘Midsize Premium Sporty Car’-klasse. Evenals vorig jaar eindigde de Porsche Boxster op de eerste plaats in de ‘Compact Premium Sporty Car’-klasse, nipt gevolgd door de Porsche Cayman.

Behalve de beste overall-klassering in het JD Power-onderzoek, nam de Porsche Panamera ook de eerste plaats in de ‘Large Premium Car’-klasse voor zijn rekening. In vergelijking met vorig jaar steeg de Porsche Cayenne een plek, goed voor zilver in de ‘Midsize Premium SUV’-klasse.

Fabriek

Op basis van de onderzoeksresultaten werden ook de productiefaciliteiten beoordeeld. In de categorie van productielocaties in Europa/Afrika eindigde de Porsche-fabriek in Leipzig op de eerste plaats.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties