De PSA Groep, de Franse autofabrikant die afgelopen zomer Opel (en Vauxhall) overnam van General Motors, laat zo’n 400 van de 1800 banen vervallen in de Britse fabriek in Ellesmere Port. Als reden noemt PSA dat het de productie wil aanpassen aan de dalende verkoop.

Dat meldt persbureau Bloomberg. De fabriek in Ellesmere Port maakt Astra sedans. De vraag naar dit model is de laatste tijd sterk afgenomen. De 400 banen verdwijnen eind van dit jaar al, wat door vrijwillig vertrek zal worden bereikt. Wie overigens op de Britse Vauxhall-website nog een Astra wil configureren, ziet dat zijn keuze beperkt wordt tot twee uitvoeringen: de vijfdeurs hatchback en de estate. Van de sedan geen spoor meer…

Brexit

De Britse fabriek moet zijn concurrentiepositie ten opzichte van de PSA-fabrieken in Frankrijk danig verbeteren, aldus een woordvoerder van PSA. Onzekerheden over toekomstige handelsovereenkomsten van Groot-Brittannië en de EU na de Brexit speelden ook een rol in de beslissing. Bij de overname in augustus gaf PSA nog de verzekering aan de Franse, Duitse en Britse overheden dat banen behouden zouden blijven en fabrieken open. Gedetailleerde plannen voor Vauxhall en Opel maakt het concern in november bekend.

Sluiting

Hier en daar wordt er al op gezinspeeld dat PSA misschien niet alle Opel- of Vauxhall-fabrieken open zal houden. Naast de fabriek in Ellesmere Port wordt voor de periode 2021-2022 ook de sluiting voorzien van de Opel-fabriek in Eisenach in Duitsland en een PSA-fabriek in Villaverde in Spanje.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties