In haar nieuwste sectorupdate spreekt Rabobank uit dat automobiliteit een belangrijke rol blijft spelen in de Nederlandse economie. Voor 2012 en de jaren daarna gaan de traditionele rolverdelingen in de autobranche echter veranderen.

“Het staat niet meer per definitie vast wie de auto levert, onderhoudt en bezit. Steeds meer consumenten willen geen eigen auto meer. De vraag is wie inde sector nu welke handschoen oppakt en wie de consument helpt bij het maken van mobiliteitskeuzes”, legt de bank uit.

Samenwerking binnen (en vervaging tussen) de verschillende schakels in de automotive branche zorgt volgens Rabobank voor nieuwe businessmodellen. “Branchevreemde toetreders, maar ook auto-importeurs begeven zich op het terrein van het traditionele autobedrijf. Niets is meer zeker. Het is de hoogste tijd om te veranderen.”

Downloads

Rabobank heeft in meerdere rapporten de banche-informatie over het toekomstperspectief, trends, kansen en bedreigingen op een rij gezet.

Download hier de Sectorupdate 2013 MKB-visie >>

Actuele cijfers en trends van merkdealers, universelen, schadeherstelbedrijven, tankstations, tweewielerspeciaalzaken en mobiliteitsbranche >>

In september gaf Rabobank nog haar visie op aftersales. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties