De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft de Ivoertuig app van New Nexus Mobile verkozen tot meest innovatieve en marktgerichte app voor het raadplegen van actuele voertuiggegevens.

“Een prachtige professionele Iphone app die alle feiten, trends en cijfers van het Nederlandse voertuigpark geeft. Hij heeft daarbij een fraaie interface en is bijzonder snel”, aldus het juryrapport.

In de applicatie kunnen op basis van het kenteken allerlei handige feiten worden geraadpleegd, zoals hoeveel verschillende merken en typen voertuigen er rondrijden, hoeveel er op elektriciteit rijden en hoeveel gele Lada’s er in Nederland op de weg zijn. Een onderscheidend vermogen van de app is het dynamisch zoeken, categoriseren en presenteren van de gegevens, waarbij er in grafiekvorm ook trends kunnen worden vastgesteld.

Open data

Op 20 september heeft RDW de voertuiggegevens van het Nederlandse voertuigpark als open data toegankelijk gemaakt. “Met Open Data Data wil de RDW de ontwikkeling van innoverende diensten stimuleren”, zegt Johan Hakkenberg, algemeen directeur van RDW.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties