Freudenberg Sealing Technologies, OE-leverancier uit Duitsland van onderdelen voor remsystemen, heeft aangekondigd haar remdelendivisie aan Conti Tech Vibration Control te willen verkopen. Nog in de eerste helft van dit jaar moet de overname een feit zijn. De overnamekandidaat is een dochter van Continental.

Het bedrijf heeft dinsdagmiddag haar werknemers in de productiefaciliteiten in Duitsland (Oberwihl), Mexico (Querétaro) en Frankrijk (Andrézieux) op de hoogte gebracht van de plannen. In totaal werken daar zo’n 550 mensen. Wereldwijd heeft Freudenberg 34.000 personeelsleden in 59 landen en een omzet van 5,4 miljard euro.

Conti Tech heeft opgeteld elf fabrieken in Duitsland, Mexico, Brazilië, Slowakije en de VS waar 2.066 mensen werken. In 2010 had het bedrijf nog een omzet van 253,5 miljoen euro.

Freudenberg maakt onder andere rubber afdichtingen voor remcilinders. Ook beschermkappen voor remschijven behoren tot de productie. Na verkoop van de remdelendivisie blijft Freudenberg actief als leverancier aan de autobranche met producten als smeermiddelen, trillingsdempers en filters.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties