Onder de naam Autobowl is onlangs een samenwerkingsverband gestart tussen meerdere Friese autodealerholdings en Tyrenet, totaalleverancier voor banden en wielen in de noordelijke provincies.

Autobowl staat voor Autobrache voor Banden, (originele) Onderdelen, Wielen en Logistiek. Het initiatief volgt daarmee in de voetsporen van vergelijkbare trends in andere regio’s.

“Een eerste doel van deze unieke samenwerking zal in de provincie Friesland leiden tot verdere verhoging van de servicegraad naar de gezamenlijke afnemers van de Autobowl partners. Voor wat betreft de originele onderdelen en vanzelfsprekend autobanden en wielen. Een tweede doel is het verlagen van de logistieke kosten voor alle deelnemers in de verdere integratie van het (auto)landschap”, aldus Tyrenet FD directeur Dirk Wessels, mede-initiatiefnemer voor de start met Autobowl.

Bij de start van Autobowl zijn de volgende automerken deelnemer: BMW, Citroën, Chevrolet, Ford, Hyundai, Kia, Nissan, Peugeot, Renault, Opel, Toyota, VAG. Gesprekken met andere automerken en diensten lopen volop. Naast het voordeel dat er geen bezorgkosten voor deze logistieke dienst bij afnemers in rekening wordt gebracht is toch wel de grote winst die garage- en schadebedrijven behalen tijdwinst doordat ‘alle’ originele onderdelen, banden en wielen nu in één levering worden ontvangen en niet meer worden verspreid over afzonderlijke routes van de verschillende deelnemers en / of andere leveranciers. Dit leidt vaak tot veel werkonderbrekingen binnen de garage- en schadebedrijven, wat kostenverhogend werkt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties