Mobivia Groupe, onder andere eigenaar van de merken Norauto, Midas en Auto 5, en Point S hebben de beurs Equip Auto aangegrepen om hun samenwerking op het gebied van inkoop naar buiten te brengen.

In een gezamenlijk communiqué maakten ze de oprichting bekend van een ‘strategische alliantie die de onderdeelnummering en de verbetering van de inkoopvoorwaarden van banden en onderdelen van beide groepen omhelst. Beide onafhankelijke groepen, die zijn gespecialiseerd in de automotive aftermarket, willen zo hun krachten bundelen om hun positie te consolideren op een markt die ‘door mondiale toeleveranciers wordt gedomineerd’.

Volgens Mobivia, eigendom van de Association familiale Mulliez (AFM), en Point S is er momenteel sprake van een concentratie in de automative aftermarket rondom enkele wereldspelers die in de meeste gevallen eigendom zijn van financiers. Bovendien hebben ze hun eigen distributienetwerken om ook de eindklant te kunnen leveren en zo de gehele markt, van boven tot onder, te kunnen omvatten. Met de samenwerking willen beide bedrijven hun onafhankelijkheid garanderen en hun inkoopcapaciteit op de gespannen markt van de automotive aftermarket versterken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties