Het Belgische Fleetexpert, een expertise, fleetmanagement en consultancybedrijf uit Willebroek, heeft een Ipad-applicatie ontwikkeld voor schadecalculatie. De eigen inspecteurs kunnen op locatie de inspecties aan voertuigen uitvoeren en de gegevens en foto’s aan het dossier toevoegen. De data wordt op een server opgeslagen.

Door de Ipad te combineren met een portable printer kan tijdens de calculatie ook een bon voor de klant afdrukt worden. Op een schematische afbeelding van de auto kunnen de plaatsen aangegeven worden waar er schade is vastgesteld. De foto’s worden met de tablet gemaakt, maar het is ook mogelijk om eerder genomen foto’s en PDF-bestanden als bijlage toe te voegen.

Aan het einde van de inspectie berekent de applicatie automatisch het bedrag dat de klant verschuldigd is. De klant kan zijn handtekening zetten op het scherm en op dat moment worden de gegevens van de inspectie definitief opgeslagen.

“Fleetexpert heeft de app ontwikkeld voor intern gebruik en zal het niet verder vercommercialiseren. We hebben wel een aanvraag van een groot Frans bedrijf die de app wil kopen. Uiteraard zullen wij daar geen nee tegen zeggen, maar de verkoop van de app is niet onze core business”, aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties