De kogel is door de kerk in de rechtszaak die Univé had aangespannen tegen Starglass. De verzekeraar wordt in het gelijk gesteld in de zaak over het onterechte declareren van reparaties op parkeerplaatsen door de ruithersteller. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Starglass moet Univé 391.000 euro terugbetalen.

De rechter heeft eind augustus op het terrein van Univé in Assen een praktijktest gehouden om te bekijken of de reparatiekwaliteit van Starglass wel voldoende is. Hij is nu van mening dat Starglass veel oppervlakkige beschadigingen aan autoruiten heeft gerepareerd die niet onder de verzekering vallen. Zeventig procent van de facturen is niet in orde, omdat er volgens deze papieren reparatie van breuken, scheuren, sterren of barsten uitgevoerd zou zijn. Aangezien dit na het oordeel van de rechter niet het geval is, heeft Staglass officieel fraude gepleegd.

Het terug te betalen bedrag bestaat uit 378.000 euro aan onterechte declaraties en 13.000 euro proceskosten. De claim van ruim 150.000 euro die Starglass had ingediend tegen Univé vanwege het niet meer uitkeren van ingediende declaraties, heeft de rechter afgewezen bij gebrek aan onderbouwing.

Starglass is niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties