Een taakstraf van 120 uur en een onvoorwaardelijke rijontzegging. Dat eiste de officier van justitie tegen een automobilist die een TPMS-melding negeerde en zo indirect een ongeval met zwaar letsel veroorzaakte.

De bestuurder reed op de linkerbaan van de snelweg A20 toen de TPMS-melding op het dashboard kwam. Uit onderzoek van de voertuigdata na het ongeval blijkt de chauffeur na de melding 21 kilometer te hebben doorgereden. Tien minuten bij gangbaar snelwegtempo dus.

Stilstaand op linkerbaan

Vervolgens werd de auto dermate onbestuurbaar dat de auto op de linkerbaan werd stilgezet. In de rechtzaal geeft de chauffeur verder uitleg: “Naar rechts ging niet meer. Ik probeerde het achteropkomend verkeer te waarschuwen.” Een van hen zag dat in ieder geval te laat. Het gevolg was niet alleen een kop-staartbotsing. Het slachtoffer sloeg bovendien enkele malen over de kop met vérstrekkende gevolgen. “Ik kan niets meer”, vatte het slachtoffer samen op de zitting.

Voorbeeldcase

Voor Vaco is als branchevereniging voor de banden- en wielensector in ons land het een voorbeeldcase geworden. “Het bewijst hoe belangrijk voorlichting is. Vaco-bandenspecialisten dienen hun klanten niet alleen de voordelen van TPMS uit te leggen, maar ook het belang van tijdig stoppen en het (laten) controleren van de betreffende band als het TPMS-lampje gaat branden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties