Een werkgroep van de Steel Market Development Institute (SMDI) start met een project om sterke, lichtgewicht stalen wielen te kunnen produceren tegen een betaalbaar ontwerp- en productieproces. SMDI wil aan fabrikanten in de autobranche en consumenten de voordelen tonen van stalen wielen. De eerste resultaten worden in de herfst verwacht.

“Het gebruik van staal in de wielenmarkt heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We hopen een lichtgewicht staal te kunnen ontwikkelen die het marktaandeel van stalen wielen verder omhoog stuwt”, aldus werkgroepvoorzitter Jackie Stachowski.
Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het gewicht en de kosten van het wiel flink te verlagen in vergelijking tot traditioneel staal en aluminium velgen.

De werkgroep van het Amerikaanse SMDI bestaat uit zeventien bedrijven die zich hebben bewezen in de automotive- en wielenmarkt. Enkele bekende namen zijn Chrysler Group, Ford Motor Company, General Motors, ThyssenKrupp Steel en PPG Industries.

[responsive-video identifier=”q5bg1tKo3no”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties