Ondanks een operationeel resultaat van ruim 22 miljoen euro heeft verzekeringsmaatschappij Bovemij in het eerste halfjaar van 2022 een verlies geleden van 5 miljoen euro, doordat 27 miljoen euro werd verloren op beleggingen. Na belastingen bleef er een verlies over van bijna 4 miljoen euro.

Het eigen vermogen van Bovemij nam in het eerste halfjaar van 2022 weliswaar met 20 miljoen euro af, maar bedraagt nog altijd ruim 220 miljoen. Directeur Hans Coffeng: “In de eerste helft van 2022 hebben we goede operationele resultaten behaald, ruim boven het niveau van voor corona. Wel is ons beleggingsresultaat in het eerste halfjaar negatief beïnvloed door het verslechterende beursklimaat, stijgende rentes en hogere inflatie, mede als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen. Hierdoor komt het resultaat voor belastingen uit op min 5,0 miljoen euro.”

Strategisch

Namens de raad van bestuur licht Ageeth Bakker toe: “Inherent aan de wijze waarop we onze beleggingsportefeuille hebben opgebouwd, heeft de stijgende rente enkel een negatief effect op het resultaat en nagenoeg geen impact op de ontwikkeling van de solvabiliteit. Daarnaast heeft de stijgende rente slechts een tijdelijk effect op de marktwaarde van de hypotheken en staatsobligaties die zichzelf met de tijd corrigeert naarmate de einddatum van de huidige hypotheken en staatsobligaties dichterbij komt. Onze financiële buffers zijn – ook na de succesvolle afronding van het certificateninkoopprogramma – op orde. Echter, de economische onzekerheden en de huidige geopolitieke ontwikkelingen vragen om waakzaamheid.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties