Producent van schuifdaken Webasto doet een vrijwillige terugroepactie voor twee van zijn productlijnen. Bij de schuifdaken die problemen vertonen wordt gratis het glaspaneel vervangen. De fabrikant verzoekt consumenten zelf vast te stellen of het achteraf geïnstalleerde dak onder de actie valt.

Het gaat om het model Hollandia 700 en 900. Bij bepaalde achteraf ingebouwde schuifdaken uit deze series bestaat een vergroot risico dat het glaspaneel geheel uit zijn frame loslaat.
Visueel is vast te stellen of het schuifdak vervangen moet worden. Bij het 700-model dienen consumenten te kijken naar het handvat van de schuifbare zonneklep. Als daarop Webasto staat en het serienummer van het dak ligt tussen de 6.000.000 en 6.396.298, dan betreft het een terugroep. De Hollandia 900 kenmerkt zich door twee omhoog klapbare glazen panelen. Bij dit model loopt aan de binnenzijde een zwarte plastic kunststof rail. Indien Webasto in deze afdekrail gestanst is, dan dient dit gemeld te worden.

In Nederland zijn in totaal 6.700 van de betreffende schuifdaken verkocht en geïnstalleerd. Wereldwijd zijn er 417.500 achteraf ingebouwd die problemen kunnen geven, waarvan 87 procent in de Verenigde Staten en Australië is verkocht.

Op Sunroofcheck.com staat meer informatie over de terugroepactie of kan een afspraak gemaakt worden voor een reparatie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties