46 procent van de thuiswerkende werknemers zegt dat de stijgende energiekosten (misschien) een reden zijn weer vaker naar kantoor te gaan en op die manier te besparen op energiekosten.

Dat concludeert de Coalitie Anders Reizen uit een onderzoek van Kantar Public, waarvoor ruim tweeduizend werknemers naar hun persoonlijke situatie werd gevraagd. 60 procent van de werknemers blijkt zich veel of zeer veel zorgen te maken over zijn energierekening. Onder huurders van een woning in de sociale sector is dat zelfs 68 procent. 43 procent zegt ook dat die zorgen niet zijn afgenomen, ondanks het onlangs afgesproken prijsplafond voor energie.

Duurzaam

Het extra woon-werkverkeer leidt tot een grotere CO2-uitstoot, want de verwarming in het kantoor staat hoe dan ook aan. Daarom is het opmerkelijk dat 54 procent van de werknemers door hun werkgever niet wordt gestimuleerd om duurzamer te reizen. Daarnaast zegt 56 procent van de werknemers dat de prijsstijgingen op het gebied van mobiliteit geen onderwerp van gesprek is met de werkgever.

Ook thuis zijn er nog verbeterpunten. Zo heeft maar 58 procent van de werknemers in de afgelopen jaren één of meerdere maatregelen genomen om de woning energiezuiniger te maken. 15 procent is dat nog wel van plan. 51 procent is bovendien niet of niet goed op de hoogte van subsidies voor het energiezuiniger maken van de woning.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties