Ex-Vredestein-countrymanager Jaap van Wessum is per 1 december benoemd tot verkoopdirecteur Europa van bandenfabrikant Cooper Tire & Rubber Company. Hij rapporteert vanuit de standplaats Velp aan algemeen directeur Luis Ceneviz, die medio 2014 vertrok bij Apollo Vredestein. 

Volgens de Cooper-topman heeft Van Wessum “zijn kennis van de markt bewezen met overtuigende resultaten in verkoop en marketing.” De Nederlander kan bogen op twintig jaar ervaring, met telkens groeiende verantwoordelijkheden. In zijn nieuwe rol bij Cooper behoort de ontwikkeling van de merkpositie en het distributienetwerk tot zijn taken.

Van Wessum maakte afgelopen zomer bekend na een dienstverband van meer dan twintig jaar, verdeeld over diverse functies, afscheid te nemen van Apollo Vredestein. Meest recent was hij er directeur sales & marketing, voorafgegaan door de functie van country manager voor Apollo Vredestein in Nederland en country manager voor Vredestein in Scandinavië. Van Wessum studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus-universiteit Rotterdam, met de focus op industriële marketing. Ook gaf hij leiding aan RecyBEM en was hij lid van de afdeling gebruikte banden bij de European Manufacturing Association.

Cooper Tire & Rubber Company Europe is een dochter van het in Ohio (VS) zetelende moederbedrijf, dat de vervangingsmarkt bedient. Het concern beschikt over fabrieken in drie werelddelen, samen tot nu toe goed voor meer dan 430 miljoen Cooper-banden. Ze zijn er voor personenvoertuigen en als 4×4 toepassing (zowel onder Cooper- als Avon-label).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties