VDL Steelweld in Breda, onderdeel van de VDL Groep, heeft Jaguar, Volvo, Ford en DAF aan zich weten te binden. In totaal is met de ontvangen orders meer dan honderd miljoen euro gemoeid.

De fabrikant gaat aan Jaguar productieautomatiseringslijnen leveren voor de complete carrosserie van meerdere Jaguar-modellen. De order loopt van productontwerp tot aan plaatsing en het trainen van productie- en onderhoudspersoneel.

Volvo heeft aangekondigd haar capaciteit te verhogen en de Volvo S60, die voorheen alleen in België werd geproduceerd, nu ook in Zweden te gaan maken. Voor de fabriek in Zweden zal VDL de productielijnen voor de zijwanden (body sides) van de Volvo S60 produceren. Daarnaast wordt de productielijn van de zijwanden van de Volvo S80 verplaatst en opnieuw ingericht om ruimte te creëren in de fabriek. Afgelopen november is VDL met deze projecten gestart en de lijnen worden in de zomer van 2012 opgeleverd.

Voor de productielocatie van Ford in België (Genk) levert de VDL-tak productielijnen voor de ‘sluitende delen’ van de nieuwe Ford Mondeo, zoals deuren, kofferdeksel, motorkap en spatborden. Tevens gaat VDL Steelweld een nieuwe ‘hanginglijn’ inrichten. Op deze lijn zullen in de toekomst ook de modellen Galaxy en S-Max geproduceerd worden. Voor de locatie in Spanje worden twee ‘hanginglijnen’ ingericht voor nieuwe modellen.

De opdracht van DAF Westerloo in België behelst de automatisering van een plasma cutting cel. Hiermee worden delen uit de carrosserie op maat gesneden. Dit automatiseringsproject wordt in de zomer van 2012 afgerond.

VDL Steelweld ontwerpt, produceert en installeert gerobotiseerde productiesystemen met een breed scala aan handling-, assemblage- en verbindingstechnieken voor industriële toepassingen, met name in de automotive industrie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties