Het aantal nieuw afgegeven kentekenbewijzen (deel IA) is in 2011 met vijf procent gestegen. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2011 van RDW. De dienst verklaart deze stijging door de gunstige fiscale voordelen van nieuwe schone, kleine personenauto’s. Vorig jaar nam wel het aantal tenaamstellingen bij postkantoren af, terwijl deze via garagebedrijven juist toenam.

Verder blijkt dat het aantal steekproeven met 4.657 gestegen is tot een totaal aantal van 223.908. Daarmee zijn de wettelijke steekproefpercentages voor APK (drie procent), LPG (vijf procent), snelheidsbegrenzers en tachografen (vijf procent) allemaal gehaald.

De voertuigbranche heeft in 2011 negen procent meer registerbevragingen gedaan bij RDW. Het aantal steeg naar ruim 296 miljoen. Daarnaast zijn er 257 miljoen informatieverstrekkingen gedaan aan politie, justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Dat is een stijging van zes procent ten opzichten van 2010.

In het jaarverslag staan ook cijfers over de interne organisatie. Zo kreeg de klantenservice twintig procent meer e-mails te verwerken en daalde het aantal klachten met zeven procent.

Meer cijfers zijn hier na te lezen op de speciale RDW-website met jaarverslagen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties