VWE en autovervoerder Koopman Logistics Group gaan samenwerken onder de naam Auto Import Solutions importdienstverlening aan. Met deze service nemen zij de complete regie uit handen: administratief, financieel en fysiek.

Er worden steeds meer nieuwe en jong gebruikte personenauto’s geïmporteerd, voornamelijk uit Duitsland maar ook uit andere Europese landen, zeggen VWE en Koopman. Dit proces verloopt over het algemeen over meerdere schijven. De samenwerking biedt volgens partijen de mogelijkheid om het complete importproces voor auto’s uit Europa te verzorgen voor bedrijven.

Gebundelde krachten

Michel Corveleijn, Directeur International Business Development bij VWE: “VWE ondersteunt autobedrijven al ruim 20 jaar met het in- en verkopen van voertuigen in binnen- en buitenland. Wij beschikken altijd over de actuele wet- en regelgeving en hebben alle middelen in huis om het administratieve proces rondom de import van voertuigen te regelen.” Koopman Logistics Group verzorgt het logistieke aspect. Lou Jedeloo, Director International Business bij Koopman Logistics Group, vervolgt: “Onze kracht ligt in de volledige logistieke bege­leiding van de voertuigen. Wij kunnen in korte tijd grote aantallen voertuigen verwerken. Door de krach­ten van VWE en Koopman te bundelen in Auto Import Solutions, ontstaat er een professioneel team aan specia­listen op het gebied van import van nieuwe en (jong) gebruikte personenauto’s. Dit maakt de samenwer­king uniek en resulteert in een mooie full-service importdienstverlening voor de automotivebranche.” 

Voor autobedrijven, dealers en leasemaatschappijen

Het product is voor elk bedrijf dat auto’s in- en verkoopt interessant, zeggen VWE en Koopman, of dit nu het kleinere autobedrijf is, dealers of leasemaatschappijen. Corveleijn: “Bedrijven kunnen ons al inschakelen als ze slechts enkele voertuigen willen importeren, maar ook grote partijen auto’s kunnen door ons naar Nederland gehaald worden. De auto’s worden voor de deur afgeleverd en kunnen zo de showroom in.”

Importeren zonder zorgen

Auto Import Solutions zorgt ervoor dat de klant geen omkijken meer heeft naar de import van auto’s. Alle documentatie is altijd conform de actuele wet- en regelgeving en ook op financieel gebied wordt alles door Auto Import Solutions verzorgd. Jedeloo: “Het bedrijf ontvangt de factuur bij aflevering van de auto en betaalt pas BPM bij verkoop van het voertuig. Maar ook op het gebied van transport en opslag hoeft het bedrijf nergens aan te denken. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties