Met een verbouwing c.q. een nieuwbouwproject in Maastricht (Peugeot/Hyundai) respectievelijk Sittard (Hyundai/Mazda) werkt de Limburgse dealerholding Welling Autobedrijven aan versterking van zijn netwerk.

In Maastricht (Weerhuisweg) is de verbouwing gaande van het pand van de voormalige Peugeot-dealer Van der Cruijs, wiens rayon Maastricht-Heuvelland per 1 januari jl. werd overgenomen. De facelift moet medio mei gereed zijn, waarna het (overigens niet gekochte) pand ook ruimte zal bieden aan Hyundai. Dit dealerschap neemt Welling over van de per 1 maart opgezegde dealer Hensgens.      

Daarnaast is nieuwbouw gaande in Sittard, ten behoeve van de merken Hyundai en Mazda. Deze operatie is komend najaar gereed. Het pand verrijst naast Wellings Peugeot-vestiging, waar momenteel een make-over gaande is. “Onze rayons en vestigingen zijn zo meteen mooi op orde”, zegt directeur-eigenaar Bram Dieteren. Hij noemt Peugeot “een mooi merk, dat thuishoort in de top-drie in Nederland.” Voor Hyundai ziet hij weer perspectief “na een moeilijke tijd”, waarin het merk onvoldoende kon inspelen op de ‘groene’ fiscale regels in Nederland.

Welling is behalve in Maastricht en Sittard ook gevestigd in Heerlen en Beek. Het merkenportfolio omvat Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Peugeot en Suzuki. Welling-Peugeot in Beek gaat overigens verhuizen naar de nieuwe vestiging in Sittard, die centraler in het rayon ligt en wél in eigendom is.  

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties