Het Financieele Dagblad (FD) heeft achterhaald dat het gesprek vorig jaar februari tussen Nedcar en Youngman op niets is uitgelopen, doordat de fabriek geen eigen auto’s bouwt en geen eigen R&D-afdeling heeft. De Chinese fabrikant heeft daarom de gesprekken stopgezet. Dat verklaart een lid van de raad van bestuur van Youngman tegenover het FD.

Ook topman Joost Govaarts van Nedcar heeft aangegeven dat de gesprekken zijn afgeblazen door Youngman. Zij toonden alleen interesse in productontwikkeling en wil dat uiteindelijk in eigen hand hebben. Nedcar wilde volgens Govaarts wel degelijk samenwerken, maar Youngman wilde graag een merknaam kopen, liefst wereldwijd bekend. Nedcar is geen bekende merknaam.

In China zijn voldoende fabrieken om productie te maken, maar het ontbreekt er vaak aan productontwikkeling. Youngman wil een Europees steunpunt in haar bedrijfsvoering. Wanneer hun bussen al in Nederland hadden gereden, dan waren volgens Govaarts in het FD de gesprekken misschien wel anders gelopen.

Interesse in Nedcar van Europese autobouwer

Naar verluidt zou er nu wel interesse zijn in een overname van Nedcar door een Europese autobouwer. Dagblad De Limburger meldt dat het zou gaan om BMW, die er Mini’s wil gaan maken. Ook FNV Bondgenoten is op de hoogte van dit ‘gerucht’. BWM ontkent dat er gesprekken zijn of zijn geweest.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties