Zwart is de populairste kleur voor Europese auto’s, terwijl wit en zilver wereldwijd favoriet zijn. Dat blijkt uit het Du Pont Global Automotive Colour Popularity Report 2011, waarin de kleurtrends staan vermeld.

In het nieuwste rapport staat te lezen dat zwart en zwarte effectkleuren nog steeds het populairst zijn in Europa. Met een totaal aandeel van 25 procent – alleen al veertig procent in het segment van de luxeauto’s en luxueuze SUV’s – gaan deze donkere kleuren sinds 2007 aan kop in de regio. De experts van Du Pont voorspellen dat ze ook in de nabije toekomst blijven overheersen. Nummer twee in Europa is wit/parelmoerwit, dat ten opzichte van de cijfers van 2010, met ongeveer vijf procentpunten is gestegen tot een aandeel van twintig procent. Volgens Du Pont is dat voornamelijk te danken aan de populariteit van effen wit in alle modelsegmenten.

Ann De Clerck, manager Colour Marketing van Du Pont Refinish: “Wit staat in toenemende mate voor modern minimalisme en technologie van de toekomst en is een inspiratiebron voor de ecologische megatrend in Europa.” Wit/parelmoerwit heeft door deze verdere groei zijn rivalen zwart en grijs wereldwijd ingehaald en staat in het rapport van dit jaar samen met zilver boven aan de wereldwijde kleurenranglijst. In Europa zijn grijs (achttien procent) en zilver (vijftien procent) in populariteit gedaald. De vijfde plaats wordt ingenomen door blauw, dat goed is voor zeven procent van de automarkt.

Naast het rapport organiseert Du Pont een jaarlijkse kleurentrendshow voor de belangrijkste autofabrikanten ter wereld, die op zoek zijn naar geschikte kleuren voor hun auto’s van de toekomst. Du Pont lanceerde eind november ook de nieuwe webbased marketingtool Lifetime Warranty.

Ook Basf maakte recent kleurtrends bekend, maar dan voor 2012. Lees er hier meer over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties