De technologieconcerns Bosch en Continental verwerven ieder 5 procent van de aandelen in Here Technologies. Here is aanbieder van real time locatiediensten voor onder meer de auto-industrie. Over het bedrag dat met de aankoop van aandelen is gemoeid willen de partijen geen uitspraak doen.

Met het belang in Here wil Bosch een impuls geven aan zijn dienstenpakket. “Bosch is meer dan auto’s alleen”, zegt Volkmar Denner van Bosch. “Industrie 4.0, slimme woningen en slimme steden zijn snelgroeiende markten voor ons.”

Autonoom rijden

Toch zal de samenwerking tussen Bosch en Here zich met name concentreren op het gebied van connected en autonoom rijden. Nauwkeurige kaarten zijn daarvoor essentieel. Die moeten continu worden geüpdatet met data die door sensoren in de auto worden doorgegeven. Deze data worden aangevuld met real time informatie over files, weersomstandigheden, ongevallen etc.

Continental

De participatie van Continental is er vooral op gericht het pad te effenen voor technologieën die resulteren in nauwkeurige data over het efficiënt vervoeren van personen en goederen.

Here

Bosch en Continental verwerven de aandelen van Audi, BMW en Daimler. Zij hebben gezamenlijk de joint venture Here opgezet. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.    
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties