In het slot van zijn videodrieluik over elektrisch rijden in Nederland overziet Frank J. van Klink, directeur XLLease, XLEasy en XLRent, de afgelopen ruim zes jaar.

Vertrekpunt van de vlog is een artikel in het Financieel Dagblad uit 2011, met als titel ‘Imago elektrisch rijden moeten worden opgepoetst’. Destijds was een EV ‘suf, langzaam en voor oude mensen’. Anno 2018 is wat Van Klink betreft de conclusie helder: elektrisch rijden is geaccelereerd “van suf naar smart.” Met dank aan Tesla – “de rijdende Apple Car”- en verhevigde technische inspanningen zien nu vier van de tien consumenten elektrisch rijden als een aantrekkelijke propositie. Dat blijkt uit recent onderzoek van Roland Berger. Overigens vindt Van Klink de opmars een evolutie, geen disruptie. Benzine- en dieselmotoren zullen immers verder verfijnd worden en onder de 100 gram CO2-uitstoot komen.

Smartladen

De eerste videocolumn stond in het teken van smartladen en stroomprijzen die fluctueren naar moment en dag. Deel twee behandelde onder meer de vraag hoe autofabrikanten in 2021 voldoen aan de CO2-norm die de EU vanaf dat jaar verplicht stelt.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties