Exploitant van snellaadstations Fastned heeft een aanbesteding gewonnen om snellaadstations te bouwen op 34 verzorgingsplaatsen langs Duitse snelwegen. Dit tweede deel van de zogeheten Deutschlandnetz-aanbesteding zorgt voor de aanleg van snellaadinfrastructuur op in totaal 200 onbeheerde verzorgingsplaatsen langs Duitse snelwegen.

De 34 nieuwe locaties bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland, een grote stap voorwaarts voor Fastned. “We kunnen onze klanten nu voor het eerst de Fastned service direct op de Duitse snelweg aanbieden. Dit is een enorme winst, zowel voor ons als voor de uitbreiding van de snellaadinfrastructuur in Duitsland. Onze 12-jaar lange ervaring in het bouwen en exploiteren van snellaadinfrastructuur in veel Europese landen maakt ons hier tot een betrouwbare partner”, zegt de Duitse landenmanager Linda Boll.

Services

Tegelijkertijd ziet Boll ook nog wel punten van verbetering. “Tot nu toe zijn er geen plannen om restaurants en winkels te bouwen op de verzorgingsplaatsen of om de sanitaire voorzieningen te verbeteren, wat de locaties een stuk aantrekkelijker zou maken. Naar onze mening kan echte concurrentie alleen worden gecreëerd met een uitgebreid en eigentijds aanbod van diensten bij de stations. We hopen in dit verband een dialoog aan te gaan met Autobahn GmbH en het federale ministerie om onze klanten uiteindelijk de best mogelijke laadervaring te kunnen bieden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties