Leasemaatschappij ALD Automotive is door de Vereniging van Zakelijke Rijders (VZR) uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen. In de categorie middelgroot/klein was Friesland Lease volgens de klanten van VZR de beste.

De verkiezing vond voor de zevende keer plaats, in een iets gewijzigde opzet en met twee nieuwe categorieën. De prijzen zijn toegekend na een tevredenheidsonderzoek dat is uitgevoerd door Tevreden.nl onder meer dan achtduizend respondenten. Op de tweede plaats bij de grote leasemaatschappijen eindigde Alphabet, Arval werd derde. Bij de kleinere leasemaatschappijen zijn Wagenplan en Wittebrug Lease respectievelijk tweede en derde.

Wagenparkbeheerders

De gemiddelde tevredenheid onder leaserijders over hun leasemaatschappij wordt gewaardeerd met het rapportcijfer 8,1. Behalve de tevredenheid onder berijders werd dit jaar voor het eerst de tevredenheid onder wagenparkbeheerders gemeten. Zij bleken het meest tevreden over Athlon. Wagenplan werd ook in deze categorie tweede en Alphabet derde.

Privé lease

Ook de groeimarkt van de privé lease is dit jaar voor het eerst gewaardeerd. Aan dit onderzoek deden bijna tweeduizend privé leaserijders mee. Alphabet werd onder deze leaserijders als beste gewaardeerd. ALD werd tweede en Ikrij.nl derde. Voorzitter Jan van Delft van de VZR ziet dat leasemaatschappijen continu bezig zijn de klanttevredenheid te verhogen. “Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van de komende jaren, met name op het onderdeel private lease. Het is zaak daar naast de mooie salesaantallen ook de tevredenheid op een hoog peil te houden. Tot nu toe lukt dit prima. Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek en met de tevredenheid van de verschillende soorten berijders.” Carel Bal, directeur van ALD Automotive, zegt over de wijze waarop ALD die klanttevredenheid bevordert: “Nog te vaak zie je dat processen leidend zijn en wij hebben geprobeerd om dit om te keren. De medewerkers zien het als sport om de leaserijder proactief van dienst te zijn. Ze krijgen veel vrijheid om daar op eigen wijze invulling aan te geven. Dat kan een bos bloemen zijn als een leaserijder twee jaar geen schade heeft gereden of een extra telefoontje om zeker te weten dat het vervangend vervoer goed is gegaan.” Foto: VZR-voorzitter Jan van Delft (rechts) feliciteert directeur Carel Bal van ALD Automotive met de prijs voor beste grote leasemaatschappij 2017/2018.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties