De uitbreiding van Share Now naar Diemen is bij de autodeeldienst goed bevallen. Het heeft geleid tot bijna vierhonderd nieuwe gebruikers. Sinds mei 2023 hebben 1720 klanten een rit uitgevoerd van of naar Diemen.

Gebruikers kunnen deelauto’s starten, beëindigen of een tussenstop maken bij Holland Park. Daar is een straat speciaal ontworpen om de auto’s te parkeren en op te laden. Ook kan vanaf hier een rit gestart worden naar een bestemming in het buitenland. Klanten kunnen namelijk met een abonnement de deelauto’s per minuut of zelfs tot dertig dagen huren. Er zijn vanaf de opening gemiddeld 741 ritten gestart en gestopt vanaf de Diemen hub. De meeste ritten bleven in Nederland en duurden ongeveer anderhalf uur.  

Hub

Sinds de opening van de hub staat het aantal nieuwe gebruikers dat de Diemen hub gebruikt op 393. Het aantal keer dat er een auto in Diemen is gebruikt staat op 1720, wat neerkomt op een totaal aantal uren van 2224.

Na Diemen wil Share Now meer auto’s beschikbaar maken in gebieden waar daar behoefte aan is. “We timmeren met Share Now hard aan de weg om autodelen op zoveel mogelijk plekken in Nederland mogelijk te maken. We zien dat niet alleen potentiële klanten hiervoor open staan, maar dat ook gemeenten staan te springen om deelmobiliteit”, aldus algemeen directeur Robert Bosman van Share Now Nederland.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties