De registratie van nieuwe personenwagens kende in augustus een min van 8,4% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt Acea, koepel van Europese autofabrikanten.

Over de eerste acht maanden van dit jaar bedraagt de afname 3,2%. Juli gaf nog een plusje te zien van 1,4% vergeleken met twaalf maanden eerder.

Spanje -30,8%

De vijf grootste Europese afzetmarkten moesten ieder terrein prijsgeven, met Spanje (-30,8%) en Frankrijk (-14,1%) in de meest negatieve rol. Acea relativeert dat augustus 2018 een uitzonderlijk goede maand was voor de registraties. Aan de vooravond van de ‘fatale’ WLTP-datum 1 september gingen destijds bovengemiddeld veel voertuigen over de toonbank. Ze waren nog gebaseerd op de oude, ook wat bpm betreft goedkopere NEDC-test en veelal aangekocht door importeurs/dealers.

Kijkend naar de eerste acht maanden van 2019, dan liet de vraag naar nieuwe personenwagens een veer van 3,2% vergeleken met januari-augustus 2018. In totaal ging het dit jaar tot nu toe om 10,5 miljoen registraties. Van de ‘big five’ wist alleen Duitsland (+0,9%) een positief resultaat te boeken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties