Apollo Tyres is erin geslaagd personenwagenbanden te ontwikkelen met 75 procent duurzame materialen. Deze materialen worden gebruikt in de verschillende onderdelen van de banden en omvatten biologische en gerecyclede materialen.

Het duurzame, natuurlijke rubber dat in deze banden is gebruikt, wordt verkregen van toeleveranciers die zich hebben gecommitteerd aan het duurzaamheidsbeleid van Apollo op het gebied van natuurlijk rubber.

Het gaat om high performance-banden voor elektrische personenauto’s, de Apollo Amperion, en ultra high performance-banden Apollo Aspire 4G+ voor personenauto’s. De banden worden geproduceerd in India, thuisland van Apollo.

Namens de R&D-afdeling van Apollo Tyres zegt P. K. Mohamed: “We vertrouwen op de prestaties van deze banden, die zijn ontwikkeld met 75 procent duurzame materialen en voldoen aan de wettelijke prestatie-eisen. Deze banden worden nu getest op de weg onder werkelijke rij-omstandigheden. Deze ontwikkeling is afgestemd op de duurzaamheidseis van Apollo Tyres om tegen 2030 40 procent duurzaam materiaal te gebruiken in al onze banden en tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties