Het Chinese BYD heeft in de ranglijst van wereldwijde autoverkopen de tiende plaats veroverd, ten koste van Mercedes-Benz en BMW. Analisten zien er een teken in van hoe elektrische voertuigen de auto-industrie beïnvloeden.

De wereldwijde verkoop van nieuwe voertuigen door BYD verdubbelde bijna op jaarbasis tot 1,25 miljoen auto’s in de eerste helft van 2023. Het is genoeg om de tiende plek te bereiken, achter het Japanse Suzuki Motor. Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau MarkLines en autofabrikanten, waarover Nikkei bericht. Vorig jaar kwam BYD niet verder dan een zestien plek en het jaar ervoor bleef het buiten de top twintig.

BYD exporteerde meer dan 80.000 in China geproduceerde auto’s in de eerste helft van 2023. Het bedrijf heeft zijn aanwezigheid in Thailand en andere Zuidoost-Aziatische landen vergroot, evenals in Rusland, waar Japanse, Amerikaanse en Europese autofabrikanten zich hebben teruggetrokken na de oorlog van Moskou met Oekraïne.

Andere Chinese bedrijven boekten ook vooruitgang in de eerste helft van het jaar. Zhejiang Geely Group Holding stond op de 13e plaats, Changan Automobile Group op de 14e en Chery Automobile op de 17e, met een dubbelcijferige stijging van de verkoop. In China steeg de export van auto’s terwijl de binnenlandse verkoop van nieuwe auto’s nauwelijks groeide. Grote Chinese autofabrikanten exporteerden 2,14 miljoen voertuigen in de eerste helft van 2023, een stijging van 76% ten opzichte van het jaar, volgens de China Association of Automobile Manufacturers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties