De koepelorganisatie van Europese brancheverenigingen voor autodealers en reparatiebedrijven Cecra reageert teleurgesteld op de ontwerptekst waarmee het Europees Parlement de onderhandelingen ingaat met de Raad van Ministers en de Europese Commissie over één Europese markt voor consumentengoederen.

Cecra is voor geharmoniseerde en uitgebalanceerde wetgeving die de grensoverschrijdende handel, zowel via winkels als online, moet vergemakkelijken. De organisatie erkent ook dat er vele pogingen zijn ondernomen om de verschillen tussen de lidstaten te overbruggen.

Uitzonderingen

Toch ziet Cecra met lede ogen dat er nu talloze uitzonderingen voor bepaalde lidstaten worden gemaakt. Ook noemt Cecra het onbegrijpelijk dat er verschillende regels van toepassing zijn wanneer tweedehands goederen, waaronder auto’s, online verkocht worden.

Wordt vervolgd

Kortom, Cecra is geïnteresseerd in de voordelen die volledige harmonisatie op Europees niveau biedt en beseft dat daar politieke moeilijkheden voor overwonnen moeten worden. Cecra hoopt dan ook dat de onderhandelingen in de triloog uiteindelijk zullen leiden tot een beter resultaat dan de tekst die het Europarlement op 22 februari is overeengekomen, maar niet tot elke prijs. Dat resultaat moet voor zowel consumenten als bedrijven meer voordelen dan nadelen bieden.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties