Veel Nederlanders zijn onzeker bij de verkoop of inruil van hun auto. Dat concludeert online bemiddelingsplatform Ikwilvanmijnautoaf.nl op basis van een onderzoek dat Multiscope heeft gedaan onder duizend consumenten.

28 procent zegt niet goed te zijn in onderhandelen. 27 procent is bang een te lage prijs te krijgen. Ruim 40 procent zoekt daarom extern hulp bij het bepalen van de prijs bij de verkoop van hun auto. Partner en familie worden daarbij het vaakst geconsulteerd (36 procent). Ook de lokale autodealer is een bron van informatie (23 procent). Van de mannen geeft 28 procent aan zonder hulp de juiste prijs te kunnen bepalen. Bij de vrouwen is dat 9 procent.

Online bemiddelingsplatforms

65 procent zegt de auto het liefst in te ruilen bij de dealer. Marktplaats is tweede met 21 procent en 13 procent weet de auto via vrienden of kennissen te slijten. Sterk in opkomst zijn de gratis online bemiddelingsplatforms tussen particuliere verkopers en RDW-erkende dealers. Inmiddels wordt 6 procent van alle tweedehands auto’s in ons land op deze wijze verkocht.

Eerlijk

Volgens Niels Oude Luttikhuis van Ikwilvanmijnautoaf.nl kunnen consumenten zelf het nodige doen om meer kans te hebben hun tweedehands auto via de dealer of particulier sneller te verkopen: “Wees altijd eerlijk over de staat van je auto. Geef de auto van binnen en buiten een goede poetsbeurt, maak duidelijke foto’s en zet er een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving bij. Dan heb je meer kans in het aanbod op te vallen en je auto sneller te verkopen en voorkom je eventuele teleurstellingen.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties