“Het beste kwartaal en het beste jaar in de bijna veertigjarige geschiedenis van de groep.” Met deze woorden begeleidt ceo Anders Hedin de jaarcijfers van de Hedin Mobililty Group over 2022.

Het zijn ook klinkende cijfers die worden gepresenteerd: een omzetstijging over het hele jaar van 87 procent tot een totaal van bijna 4,5 miljard euro. Gecorrigeerd voor onder meer overnames bedroeg de omzetstijging nog altijd 15 procent. De nettowinst nam in 2022 toe tot 167 miljoen euro.

Overnames

Het zijn uiteraard vooral de overnames die Hedin in 2022 zo enorm heeft doen groeien. Die overnamehonger was in het vierde kwartaal van 2022 nog lang niet gestild. Zo werden onder meer in thuisland Zweden de BMW-dealers Mats Lindholms Bil en Molin Bil overgenomen, in België het Mercedes-Benz Trucks Center, maar zag Hedin vanwege de economisch onzekere situatie af van een overname van het Britse Pendragon. Hedin blijft wel de grootste aandeelhouder in Pendragon.

2023

In 2023 gingen de overnames gewoon door, met als meest recente de overname van de drie Peugeot-vestigingen van Nefkens in Nederland. Ondertussen werken er bijna achtduizend mensen bij Hedin, verspreid over dertien landen. In een toelichting bij de jaarcijfers belooft ceo Anders Hedin dat 2023 opnieuw een recordjaar zal worden. Er zitten dus nog meer overnames aan te komen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties