Fiat Chrysler Automobiles staat onder nieuw bewind na een plotselinge managementwissel. Topman Sergio Marchionne legde het leiderschap zaterdag neer omwille van gezondheidsproblemen.

Over de precieze aard van die problemen worden geen uitspraken gedaan door het officieel in Amsterdam gevestigde Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Eerder werd de topman al geopereerd aan zijn schouder, waarbij complicaties optraden.

Klok rond

Afgelopen zaterdag verergerden die volgens een perscommuniqué, wat tot het terugtreden leidde. In Italiaanse media wordt inmiddels gesproken over een ‘onomkeerbare’ ziekte. De topman die steevast in een zwarte sweater gekleed ging, werkte tot zijn ziekte zo’n beetje de klok rond. Daarnaast rookte hij veel, tot hij die gewoonte een jaar geleden opgaf. Marchionne wordt momenteel behandeld in Zürich.

Mentor en vriend

Bestuursvoorzitter en Agnelli-erfgenaam John Elkann zegt in een verklaring ‘diep bedroefd’ te zijn en roemt zijn intelligentie en zijn managementvaardigheden. Op persoonlijk vlak noemt Elkann Marchionne ‘een mentor en ware vriend’.

Opvolger

Als opvolger is de voormalige topman van Jeep aangesteld, Mike Manley. Aan hem de taak het op 1 juni gelanceerde bedrijfsplan 2018-2022 te implementeren. Dat plan moet een sterke en onafhankelijke toekomst van het conglomeraat veiligstellen.
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties