De verzamelde autojournalisten van Europa hebben de Kia EV6 uitgeroepen tot Car of the Year 2022. Het is voor het eerst dat Kia met de eer gaat strijken. De EV6 won de strijd met 279 punten en 12 individuele hoogste stemmen nipt van de Renault Mégane E-Tech Electric, die op een tweede plaats eindigde met 265 punten, en de Hyundai Ioniq 5, die derde werd met 261 punten.

Enkele opmerkingen van de juryleden:

“De EV6 onderscheidt zich door een combinatie van energie-efficiëntie, een batterij met grote capaciteit en ultrasnel opladen.”

“Sportiever rijgedrag, steviger onderstel, hoge actieradius en uitstekend snelladen door 800 volt-systeem, enorme ruimte, goed pakket, leuke details in het interieur zoals de dubbele schakelaars voor navigatie en klimaatregeling, geen lederen bekleding meer, V2X-opladen mogelijk.”

“In het ruime en goed afgewerkte passagierscompartiment wordt technologische innovatie toegepast om het comfort aan boord te verhogen. En eenmaal aan het stuur biedt de EV6 een soepele en aangename rit.”

“De beste elektrische auto van alle finalisten. Hij heeft dezelfde deugden als de Ioniq 5, maar het is een nog evenwichtiger auto, verfijnder, aantrekkelijker in design, met een hogere kwaliteit afwerking… En de 585 pk sterke GT-versie, ontwikkeld met Rimac, doet een stevig beroep op onze emoties.”

“Uitstekende EV vanwege het snelle opladen en het goede bereik voor de prijs. In vergelijking met de Hyundai biedt de EV6 minder rolneiging, meer speels rijgedrag en strakker sturen. Over het algemeen wat sportiever.”

Vorig jaar werd de Toyota Yaris gekozen tot Car of the Year 2021.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties