Bonhams heeft Maarten ten Holder benoemd tot Managing Director voor Bonhams Motoring. Hij zal werkzaam zijn op het hoofdkantoor van Bonhams UK in New Bond Street, Londen, met een wereldwijde opdracht.

Maarten komt bij Bonhams van RM Sotheby’s waar hij Executive Vice-President was en leiding gaf aan de Europese regio. In deze periode was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, het creëren van nieuwe verkopen, en het aansturen van de Europese offline en online strategie. Maarten zette partnerships op met de Formule 1 en de Royal Automobile Club, en leidde de eerste veilingen van het bedrijf in Duitsland, Portugal en het Midden-Oosten. De laatste vond plaats tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Zijn andere rol was Chief Auctioneer, waar hij in meer dan zes landen op het podium stond.

Zondagsveiling

Maarten, geboren in Nederland, trad in 1996 in dienst bij Sotheby’s, na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Een van zijn eerste initiatieven was om Nederland kennis te laten maken met het concept van de zondagsveiling. Tijdens zijn carrière bij Sotheby’s bekleedde Maarten senior management functies bij de belangrijkste divisies. Denk daarbij aan Schone Kunsten, Decoratieve Kunsten, Aziatische Kunst en Luxe en Lifestyle, vanuit Amsterdam, Milaan, New York en Londen. Hij lanceerde verschillende nieuwe verzamelcategorieën zoals Hedendaagse Afrikaanse kunst en Latijns- Hedendaagse kunst. Ook zag hij toe op de opening van nieuwe kantoren op vier continenten. Toen hij Managing Director voor Global Luxury & Lifestyle in New York was, creëerde Maarten de Luxury Week New York. Hij verliet het bedrijf om in 2018 zijn meest recente rol als Executive Vice President van RM Sotheby’s op zich te nemen.

Gamechanger

Bruno Vinciguerra, CEO van Bonhams: “Ik ben zeer verheugd dat een van de meest invloedrijke figuren van de veilingwereld zich bij Bonhams voegt. Maarten is een gamechanger. Met zijn buitengewone breedte en diepte van ervaring, weet ik dat hij zijn scherpzinnige intelligentie zal brengen naar de afdeling Motoring, een van Bonhams’ vlaggenschip divisies.”

Maarten ten Holder zei: “Bonhams neemt een unieke positie in de wereld van de auto’s in. Ik kijk ernaar uit om te werken met een aantal van de beste specialisten in het veld en voort te bouwen op zo’n succesvolle en illustere basis.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties