Het aanbod op de occasionmarkt lijkt aan te trekken. Dit zorgt niet alleen voor meer keuze, maar leidt ook tot een prijsstabilisatie.

Dit blijkt uit cijfers van occasionplatform Autoscout24. Tot en met mei 2023 is de gemiddelde occasionprijs met slechts 123 euro gestegen (+0,5 procent). Vorig jaar in dezelfde periode ging het om een stijging van 1093 euro (+5,2 procent).

Aanbod

Daarnaast zag Autoscout24 het online aanbod op zijn platform in mei dit jaar aantrekken tot 211.000 auto’s. Dit is een stijging van 7,6 procent vergeleken met begin dit jaar en 4,6 procent meer vergeleken met een jaar eerder. Met name sportieve occasions worden weer meer aangeboden (+6,7 procent in mei), maar over de gehele linie is een stijging te zien.

Stabilisatie

De aangevulde voorraad zorgt niet alleen voor meer keuze voor consumenten, maar lijkt ook samen te gaan met een stabilisatie van de prijzen. De gemiddelde prijs van een occasion is sinds februari zelfs licht gedaald (-0,14 procent). Vorig jaar in dezelfde periode ging het nog om een stijging van 3,7 procent. Wel stond een occasion dit jaar in mei voor gemiddeld 2537 euro meer te koop (+11,5 procent) dan mei vorig jaar, namelijk 24.642 euro.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties