Alle 1600 Opel-dealers in Europa ontvangen nog deze maand een brief van Opel waarin de autofabrikant hun contract opzegt. Opel neemt daarbij een opzegtermijn van twee jaar in acht.

Dat meldt het Duitse Autohaus na een gesprek met directeur Jürgen Keller van Opel Duitsland. Tegelijk met de opzegging ontvangen de dealers een nieuw aanbod. “De veranderingen in de branche zijn zo ingrijpend dat we een nieuw contractueel kader nodig hebben”, aldus Keller. Na de overname van Opel door het Franse PSA wordt getracht Opel na jaren van verliezen weer rendabel te maken. “We hebben een groot aantal zeer goede dealers, maar we hebben er ook die niet bijdragen aan de winstgevendheid. Dit moeten we bij de basis aanpakken. We werken aan een nog sterkere prestatiecultuur voor de handel.”

Opel Nederland

Voor Duitsland verwacht Keller dat slechts 12 van de 385 dealerbedrijven geen nieuw contractaanbod zullen ontvangen. Op de vraag wat de herschikking voor de Nederlandse Opel-dealers betekent, houdt Opel Nederland zich op de vlakte: “Opel heeft in Nederland gedurende de afgelopen jaren al intensief gewerkt aan structurering van het dealernetwerk en zal continu blijven werken aan een stabiel, rendabel en kwalitatief hoogstaand netwerk. We zijn dus klaar voor de toekomst, maar zullen uiteraard doorlopend blijven monitoren, aangezien marktomstandigheden en dus ook de retailbusiness aan veranderingen onderhevig blijven. Aan de hand van het strategische plan Pace! zal Opel op alle gebieden haar efficiency gaan verbeteren en dat heeft ook z’n effect op de contractuele overeenkomsten met onze dealers in Europa. We hebben onze ‘go-to-market’ strategie geanalyseerd met als doel resultaat en winstgevendheid binnen het retailkanaal te verbeteren en alle dealerovereenkomsten in Europa zullen op basis daarvan worden aangepast.” Wat geldt voor de Opel-dealers geldt overigens ook voor de overeenkomsten met de Opel Erkend Reparateurs en Schadeherstellers.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties