Met de introductie van de Occasion Manager biedt VWE Automotive een tool die dagelijks voorziet in actuele data over het wagenpark.

De Occasion Manager toont dagelijks de juiste in- en verkoopprijs van occasions en biedt een overzicht van de concurrentiepositie van autobedrijven. Daarbij controleert de tool direct of het betreffende autobedrijf een track record heeft met vergelijkbare auto’s. Bovendien biedt de Occasion Manager een overzicht van exact vergelijkbare auto’s die op dat moment worden aangeboden of recent verkocht zijn in Nederland. Ook krijgen autobedrijven de vraagprijs- en advertentiehistorie van alle auto’s in de regio te zien. 

Rendement 

Erik van den Heuvel, commercieel manager van VWE legt uit: “De volledige markt overzien met alle daarmee gepaard gaande mutaties is voor een ondernemer gewoonweg niet te doen. Daarom nemen wij dat met Occasion Manager voor ieder autobedrijf uit handen.” 

Van den Heuvel ziet de tool als grote meerwaarde in de occasionmarkt: “Met de Occasion Manager vergelijken autobedrijven niet alleen appels met appels, maar zogezegd Granny’s met Granny’s. Autobedrijven kunnen heel veel filters toevoegen, waardoor de data specifiek is toegepast op het bedrijf. De Occasion Manager biedt de meest actuele data van exact vergelijkbare auto’s in de markt. Zo plaatsen onze klanten hun auto’s altijd tegen de beste en meest actuele prijs in de markt. We doen een voorspelling over de verwachte statijd en houden daarbij alles voor het autobedrijf in de gaten.”  

Actueel

Volgens van den Heuvel zijn dat niet de enige voordelen van de tool: “Iedere inkoop, verkoop, prijsaanpassing, maar ook lease-uitstroom, import of export wordt opgemerkt en geregistreerd. En dat zelfs met historie. Alles actueel en ook beschikbaar op elk device. De Occasion Manager bespaart autobedrijven tijd, vermindert risico’s en levert hen meer rendement op. Daarbij scant de tool ook verdachte situaties en toont deze informatie om potentiële miskopen te voorkomen. Denk daarbij aan auto’s met afwijkende waardes, zoals BPM.” 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties